Aktuelno
05.03.2015.

Zašto vakcina nema alternativu?

U sredu, 11. marta, na CPN tribini u Naučnom klubu razgovaraće se o jednoj od najintrignatnijih tema u poslednje vreme: potrebi za vakcinacijom

U poslednje vreme širom sveta, a nažalost, i u Republici Srbiji, kampanja protiv vakcinacije postala je vrlo intenzivna, a nepouzdane informacije pobudile su strahove kod mnogih roditelja.

Takvo stanje je u Americi već dovelo do ponovnog izbijanja nekih iskorenjenih bolesti, a brojni domaći lekari i epidemiolozi oglasili su se sa dramatičnim upozorenjima. S obzirom na značaj i aktuelnost, a nakon niza posećenih događaja, Centar za promociju nauke otvara ovu temu na narednoj CPN tribini.

CPN tribina ”Zašto vakcina nema alternativu” održava se 11. marta, u 19 časova, u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, na adresi Knez Mihailova 5, drugi sprat. O ovoj temi će razgovarati epidemiolog dr Predrag Kon, biohemičar Luka Mihajlović i novinarka Jasmina Lazić. Moderator tribine je Slobodan Bubnjević iz CPN-a.

U doba kada se mišljenja, često potpuno nestručna, vrlo brzo mogu raširiti putem sredstava komunikacije, dezinformacije i pseudonauke lako ulaze u sve pore društva. Međutim, zašto nisu tačni podaci da su deca koja ne primaju vakcine „zdravija“? Kako se iskorenjene bolesti mogu vratiti? Da li vakcine zaista nose rizik od autizma? Zašti vakcina nema alternativu?

CPN Tribina
ZAŠTO VAKCINA NEMA ALTERNATIVU?

Naučni klub Centra za promociju nauke, Knez Mihailova 5, drugi sprat
Sreda, 11. mart, 19 časova

Učesnici:
• Luka Mihajlović, biohemičar sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
• Jasmina Lazić, master menadžmenta u zdravstvu i novinarka nedeljnika Vreme
• Dr Predrag Kon, imunolog sa Instituta za javno zdravlje Srbije ”Dr Milan Jovanović – Batut”

Moderator:
• Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija u Centru za promociju nauke

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno