Aktuelno
26.02.2015.

Nove tehnologije u obrazovanju


KONFERENCIJA I SAJAM O UPOTREBI INFORMACIONO-KOMUNIKACIONIH TEHNOLOGIJA U OBRAZOVANjU SVEČANO OTVARANjE

PETAK, 27. FEBRUAR U 9.00 SATI

BELEXPOCENTAR, ŠPANSKIH BORACA 74, NOVI BEOGRAD

Svečano otvaranje dvodnevnog događaja „Nove tehnologije u obrazovanju“ održava se u petak, 27. februara u hali Belexpocentar, sa početkom u 9.00 sati. Na otvaranju će se prisutnima obratiti:

- dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
- Tatjana Matić, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija
- Denis Kif, britanski ambasador u Srbiji
- Žarko Šunderić, menadžer Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva
- Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije
- Milan Vujović, direktor marketinga, Samsung Electronics Adriatic
- Natalija Jelenskaja Kocović, menadžer za jugoistočnu Evropu, Pearson
- Toni O’Brajan, direktor British Council-a za zapadni Balkan

„Nove tehnologije u obrazovanju“, događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u sistemu obrazovanja, održaće se 27. i 28. februara 2015. godine u hali Belexpocentar i prostorijama hotela Holiday Inn u Beogradu. Konferencija i sajam se organizuju sa ciljem osavremenjivanja i unapređenja kvaliteta obrazovanja, a predavači iz Srbije, zemalja regiona i Velike Britanije podeliće sa učesnicima svoja iskustva iz ove oblasti.

KONFERENCIJA

U konferencijskom delu programa biće reči o strateškom, ali i svakodnevnom pristupu upotrebi IKT u školama i na fakultetima, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija u nastavi, digitalnim udžbenicima, učenju preko interneta i drugim važnim temama. Akcenat će biti na praktičnim rešenjima, pa će priliku da predstave svoju svakodnevnu upotrebu novih tehnologija u školi dobiti učitelji, nastavnici i univerzitetski profesori iz cele Srbije i zemalja u regionu. Poseban segment programa biće posvećen inkluzivnom obrazovanju uz podršku novih tehnologija. Detaljan program konferencije dostupan je na http://www.britishcouncil.rs/new-technologies.SAJAMSKI PROGRAM

Konferenciju će pratiti sajamski program u okviru koga će praktična rešenja u oblasti IKT u obrazovanju predstaviti više od 40 kompanija iz Srbije, zamalja regiona i Velike Britanije. Posetioci sajma će moći da prisustvuju času u digitalnoj učionici, da vide kako izgledaju internet udžbenici, zašto je proces učenja delotvorniji kada je u učionici robot, a shvatiće i da društvene mreže mogu da budu korišćene kao didaktičko sredstvo. Među izlagačima biće i najveće kompanije u ovoj oblasti, kao što su Samsung, Pearson, IBM, Comtrade, HP, Intel, Lanaco, Oracle i mnoge druge.

Konferenciju organizuju British Council, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Britanska ambasada u Beogradu, Privredna komora Srbije i drugi partneri.

foto: pdis.org.rs, poslovni.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno