Aktuelno
04.08.2014.

Zašto mrzite svoje radno mesto


Jedan od deset najčešćih razloga zbog kojih zaposleni mrze svoje radno mesto je nezadovoljstvo poslovnom karijerom koju nemaju hrabrasti da izmene.

Kako navodi Tanjug, anketa objavljena na američkom sajtu „Biznis Insajder“ zaposleni koji nisu ostvarili ono što su očekivali posle završenog školovanja i rade posao koji ih ne ispunjava osećaju se kao u zatvoru tokom radnog vreme.

1.  Zbog straha od gubitka posla oni nemaju hrabrosti da potraže da potraže novi.

2.  Drugi razlog frustracije na radnom mestu je pogrešan izbor profesije.

3. Zaposleni koji na poslu osećaju da ne koriste većinu svojih potencijala takodje mrze svoje radno mesto.

4. Osobe koje obavljaju posao koji za njih nema nikakvog smisla osećaju se takođe beskorisno i frustrirano.

5. Zaposleni kojima je posao samo svakodnevna obaveza mrze svoje radno mesto.

6. Jedan od razloga frustracije na radnom mestu je i osećaj zaposlenih da ništa nije pod njihovom kontrolom i da kao mašine izvršavaju radne zadatke nadređenih

7. Osobe koje previše rade i koje su primorane da uvek budu dostupne klijentima počinju da mrze posao zbog želje za slobodnim vremenom.

8. Zaposleni čije radno mesto ne pruža nikakvu sigurnu perspektivu niti mogućnost napredovanja odlaze veoma nevoljno na posao.

9. Osobe koje stanuju blizu radnog mesta imaju osećaj da ne mogu da se otarase posla ni kod kuće, dok oni koji predaleko žive od firme u kojoj rade imaju osećaj kao i da ne napuštaju radno mesto.

10. Osobe koje su previše vezane za posao i čitav život podredjuju karijeri ne mogu da se opuste van posla koji vremenom počinju da mrze.

foto: b92.net, dominomagazin.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno