Alternativna medicina
28.03.2019.

Alergija vs prehlada

Dete vam kija bez prestanka, curi mu nosić, a oči su mu crvene i podbule kao da je tri sata plakalo? Niste sigurni da li se opet prehladilo, jer je temperatura prethodnih dana varirala, ili je postalo alergično na polen drveća koje upravo sada cveta. Iako su simptomi sezonske alergije i prehlade slični, postoje jasni pokazatelji koji mogu da upute na jednu od dijagnoza.

TRAJANJE
Prehlada: Obično traje oko nedelju dana, kod nekoga tri, a kod nekoga čak 10 dana.
Alergija: Od četiri nedelje pa do nekoliko meseci, najčešće u periodu cvetanja biljaka, od marta do septembra, a ponekad sve do novembra. Simptomi se uglavnom smiruju tek nakon primene određene terapije.
SEKRET IZ NOSA
Prehlada: Gust, često obojen (žutozelen) i neproziran.
Alergija: Tečan, bistar, redak i proziran.

 

KAŠALJ
Prehlada: Čest i produktivan. Posle nekoliko dana od početka simptoma javlja se iskašljavanje sekreta.
Alergija: Redak, suv i nadražajan.
KIJANJE
Prehlada: Povremeno i ima olakšavajući efekat.
Alergija: Veoma često i to u naletima, po deset puta, ugrožava normalno funkcionisanje i remeti svakodnevne aktivnosti.

I dok se za lečenje prehlade preporučuju mirovanje, nadoknada tečnosti i upotreba kapi za nos, kod alergija se najbolje pokazao nemački homeopatski lek „Polinol“. To su tablete potpuno prirodnog sastava, zbog čega ih mogu koristiti i deca od treće godine. Sprovođenjem mera koje nam omogućavaju da smo manje u kontaktu sa alergenima, i primena „Poliol“ tableta, od velike su koristi za odlaganje alergijske reakcije i pojave prvih simptoma alergije, tako da duže možemo da uživamo u proleću, a ne da se skrivamo

Promo tekst
Foto: milada-vigerova-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno