Alternativna medicina
29.06.2015.

Kad grlo zaboli homeopatija ima rešenje

Bol u grlu prilikom gutanja, povišena temperatura, glavobolja i bolovi u zglobovima i mišićima ukazuju na anginu ili tonzilitis, jednu od najračirenijih dečjih bolesti.

Najčešće se radi o upali prouzrokovanoj streptokokom koja zahvata ždrelo, krajnike ili limfne čvorove na vratu. Bolest zahteva lečenje, a terapija se određuje nakon uzimanja brisa iz grla.

Drugi znaci i simptomi angine uključuju: jak bol u grlu i teško gutanje, glavobolju, povišenu temperaturu i drhtavicu, umor, bolne i uvećane limfne čvorove na vratu. Bolovi u grlu ili gušobolja su veoma česti i mogu varirati od onog blagog bola i grebuckanja u grlu, pa do jačeg bola. Obično se javljaju kao propratna pojava virusnih infekcija kao što su grip i prehlade, a re|e kao bakterijska infekcija, posledica alergije, suvog vazduha u prostoriji ili duvanskog dima.

Osim klasične terapije i određeni homeopatski preparati mogu znatno ublažiti ili sasvim otkloniti ove simptome i mogu se uzeti kada se osete prvi znaci gušobolje, kao i onda kada je ona uznapredovala.

Homeopatski preparati primenjuju se kod svih vrsta grlobolja, a mogu se kombinovati sa antibiotskom terapijom kako bi se ojačao detetov imunitet. Imaju sposobnost da pokrenu proces samoisceljenja dečjeg organizma, ali i da spreče komplikacije koje su posledica infekcije.

Osim homeopatije i drugi prirodni lekovi mogu olakšati tegobe koje stvara bolno grlo:

Žalfija
Četiri kašike žalfije skuvajte u dve čaše vode, ostavite da stoji pola sata, procedite i ispirajte grlo više puta dnevno. Ovo je stari, oprobani lek koji sigurno deluje.

Sok od belog luka i cvekle
U čašu sveže isceđene cvekle sipajte kafenu kašičicu zdrobljenog belog luka, pa prelijte čašom prokuvane i ohlađene vode. Ostavite da odstoji pet-šest sati, ali mešajte na svakih pola sata, zatim procedite i ispirajte grlo nekoliko puta na dan.

Limun
U početnom stadijumu angine efikasna su sredstva na bazi limuna. Narodni lekari savetuju da se u ustima, što blže krajnicima, drže po dve kriške limuna, ocišcene od kore, i lagano sisaju. Kad limun omekša, možete ga progutati, a isti postupak ponovite kroz pola sata.

Mešavina kajena, limuna i meda

Kad zbog bolnog grla imate problema s gutanjem, muke će ublažiti mešavina kajenske paprike, limuna i meda. Limun steže upaljeno tkivo i bogat je vitaminom C, med umiruje i dezinfikuje, a kajenska paprika stimuliše cirkulaciju i ubrzava proces izlečenja.

Recept: pola kašike meda prekrijte svežim limunovim sokom. Dodajte četvrtinu kašičice kajenske paprike i progutajte. Ako je potrebno, ponovite.

Čaj od crne ribizle (ako se javi promuklost)

Izgnječite kašiku suvih bobica od ribizli, prelijte sa tri decilitra hladne vode, kratko prokuvajte i odmah sklonite sa šporeta. Ostavite poklopljeno desetak minuta, zatim tečnost dobro procedite i zasladite sa kafenom kašicicom domaćeg meda. Ovaj čaj se pije dok je još topao, dva do četiri puta tokom dana.

Tonsilotren

Pažljivo odabrane i kombinovane homeopatske, biljne i mineralne aktivne sirovine u leku Tonsilotren omogućavaju:

• Smanjenje bola u grlu kod virusnih infekcija
• Smanjuje mogućnost pojave ponovnih infekcija grla i upale krajnika
• Podstiče odbrambene mehanizme samoizlečenja (jača imuni sistem)

Više informacja o proizvodu možete pronaći OVDE

foto: explorer bob pixabay,nastya gepp pixabay



 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno