Alternativna medicina
24.01.2015.

Da li imate vremena za bolest?

Za vreme hladnih dana konstantno smo izloženi napadima virusa i bakterija. Kako homeopatija može da nam pomogne?

Svi smo bezbroj puta čuli frazu da grip, s lekom ili bez njega, prolazi za sedam dana. Pod pretpostavkom da niste često bolesni – nedelja-dve godišnje, s temperaturom, bolovima u mišićima i umorom, možda to za vas i ne predstavlja ozbiljan problem. Ali ako pogledamo kroz brojke, to onda i ne izgleda tako bezazleno: sedam dana je 168 sati.

Pretpostavimo da većina ljudi boluje bar dva puta godišnje, a to je onda 336 sati tokom jeseni i zime. To su dve nedelje, a za to vreme možete bar desetak puta da se vidite s prijateljima, tri puta da odgledate neki dobar film, najmanje šest puta da odete u teretanu, obiđete omiljene prodavnice... Možete nastaviti s računicom sami. Ukratko, vredi pronaći nešto što će prehladu i grip zadržati daleko od vas.

Prevencija je najbolja strategija

I ovaj savet vam je dobro poznat: jaka hrana, vitamini, više vežbe, manje štetnih navika, ponekad i vakcina protiv gripa, izbegavanje kontakta sa obolelim osobama. Sve što znamo o načinima za izbegavanje infekcije često nije dovoljno.

Počeli smo s matematikom, a sada malo prelazimo na biologiju. Svako od nas ima prirodnu odbranu od virusa, a to je naš imunitet. Važan deo predstavljau limfociti, koji obavljaju bitnu funkciju čišćenja organizma proizvodeći antitela za borbu protiv virusa.

Jačanje prirode odbrane

Da bismo sprečili girp, najvažniji uslov je da poboljšamo imunitet. Međutim, tu je mnogo elemenata koji nas ometaju: stres, nedostatak vditamina C, B12 i B6, betakarotena i cinka, pa alkohol, duvan... Koje su opcije? Ako nam je cilj jačanje imuniteta, vakcina protiv gripa nije loše rešenje, ali ona štiti samo od određenih sojeva virusa gripa.

Homeopatija ovde ima veoma dobru ulogu, kao i homeopatski lek Influcid. Nakon kliničkog ispitivanja preventivnog efekta homeopatske kombinacije RJCG, zabeleženo je da je uzimanje jedne tablete influicida tri puta dnevno tokom mesec dana, dalo zaštitu od gripa od tri meseca. Ovaj homeopatski lek pojačava dejstvo interferona u telu (proten sa antivirusnim delovanjem).

Još malo matematike

Ako mesec dana uzimate tri tablete dnevno, 15 minut pre obroka, topeći ih u ustima 3-4 minuta, to je investicija od 12 minuta dnevno, što za ceo mesec iznosi 360 minuta ili šest sati. Za tih šest sati dobićete tri meseca bez bolesti i celu godinu zdravlja.

Ako se ipak razbolite
Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija, a ubrzava oporavak posle prehlade i gripa. Najvažnije pravilo prevencije jeste da svi članovi porodice treba da uzimaju ovaj homeopatski preparat. Obično smo spremni da zaštitimo decu, ali je potrebno da zaštitimo i sebe. Odgovornost za naše zdravlje je neophodan uslov za zdravlje naših najmilijih.
Aktivirajte svoje snage
U homeopatiji se radi o tome da se simptomi bolesti kreću u suprotnom smeru nego kod supresije (potiskivanja), što je slučaj u konvencionalnoj medicini. Naime, kod nje se ispoljenih simptomi potiskuju (povišena temperatura se spušta, zapaljenski proces se stišava), dok se u homeopatiji daje mogućnost organizmu da se sam izbori sa „agresorom“, pokretanjem sopstvene vitalne sile.
Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija.
• Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način
• Ubrzava oporavak posle prehlade i gripa

promo tekst

foto: couleur-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno