Alternativna medicina
16.10.2014.

Polazak u vrtić, izazov za imunitet

U jačanju imuniteta dobro se pokazala primena kombinovanog homeopatskog leka koji na prirodan način podstiče imunitet i štiti od uobičajenih infekcija nosa, grla, ušiju i sinusa, kaže Marija Krivačić, magistar farmacije

Kao roditelji, možete očekivati da se vaše dete prehladi u proseku četiri do osam puta tokom godine. To vam može delovati kao puno, ali neka deca se i češće razboljevaju. Kod mlađe dece, problem je u tome što se njihov imuni sistem još uvek razvija, čineći ih izloženijim zarazama koje starija deca pokupe “u hodu”.

Virusi prehlade predstavljaju redovan izazov za imuni sistem. Zdravi imuni sistem bori se protiv zaraznih virusa i bakterija koristeći antitela i druge različite ćelije.

Prema rečima prof. dr Branislava Nestorovića, načelnika odeljenja za pulmologiju i alergologiju Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, dete kad se rodi, prvih par meseci zavisi od majke od koje dobija antitela i ima takozvani „pasivni imunitet”.

Posle otprilike tri meseca, dete počinje da formira sopstveni imunitet i u tom najranijem periodu je izuzetno važno da dete prima što manje antibiotika. Dokazano je da antibiotici oštećuju crvnu floru, a ona je izuzetno važna za imunitet deteta.

Imunitet koji može da se uporedi s imunitetom odraslih, deca stiču tek oko šeste godine života.

- Infekcije koje se vraćaju, posebno infekcije gornjeg respiratornog trakta su uobičajen i čest problem, naročito kod male dece, i zato Američka asocijacija za pedijatriju definiše kao zdravo dete ono dete koje do četvrte godine života ima 6-8 puta godišnje po pet dana visoku temperaturu i infekciju– ističe prof. dr Nestorović.

Na sreću, moguće je podstaći imuni sistem tako da brže reaguje, efikasnije odoleva novim napadima infekcija i uspeva da se izbori uz manje simptoma. Za pravilan razvoj i jačanje dečijeg imuniteta važna je pravilna ishrana sa dovoljno vitamina i minerala. Uz to, deci se mogu davati dodaci ishrani ukoliko se utvrdi nedostatak nekog vitamina.

- U jačanju imuniteta dobro se pokazala i primena kombinovanog homeopatskog leka koji na prirodan način podstiče imunitet i štiti od uobičajenih infekcija nosa, grla, ušiju i sinusa.- istakla je Marija Krivačić, magistar farmacije i diplomirani homeopata. Prema njenim rečima, homeopatija je efikasna, dobro podnošljiva, nežna i holistička terapija koja stimuliše i reguliše samo-isceljujuće moći organizma. Terapija kombinovanim homeopatskim lekovima je pogodna opcija jer ovi lekovi nude prirodnu i bezbednu alternativu klasičnim lekovima, bez ikakvih neželjenih dejstava.

Znaci koji upućuju na to da je vašem detetu oslabljen imunitet:
-Osam ili više gnojnih infekcija srednjeg uha godišnje
-Dve ili više upala pluća godišnje
-Dva ili više meseci lečenja antibioticima s malo ili bez rezultata
-Komplikacije od primanja živih vakcina (na primer, oralna polio vakcina)
-Kod male dece: nedobijanje na težini ili zastoj u rastu
-Infekcije tkiva ili organa koje se vraćaju
-Dugotrajne infekcije gljivicom kandida na koži ili u ustima

Immunokind jača imuni sistem dece sa čestim respiratornim infekcijama

• Jača otpornost beba i dece u kontaktu sa virusima
• Smanjuje jačinu simptoma prehlade i drugih respiratornih infekcija kod dece
• Smanjuje mogućnost nastanka novih prehlada

Više detalja o proizvodu možete pogledati OVDE

foto: shalev-cohen-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno