Zdravlje
24.07.2015.

Probiotici povoljno deluju na zdravlje

Ma koliko da su nam korisni, jer uništavaju opasne, odnosno patogene mikroorganizme, antibiotici ubijaju i bakterije koje su našem telu potrebne. Na taj način ovi lekovi narušavaju ravnotežu crevne mikroflore, a samim tim i naše zdravlje.

Stručnjaci ukazuju na to da treba imati na umu da uzimanje antibiotika često kao nuspojave prate različite stomačne tegobe, kao što su bolovi u stomaku, zatvor ili proliv, a ponekada i mučnina i povraćanje, što se može izbeći uzimanjem proizvoda s dobrim bakterijama, a to su probiotici.
Dobre bakterije mlečne kiseline pozitivno utiču na imunitet, probavu i na opšte zdravlje osobe, a kontrolišu i broj štetnih bakterija i tako čuvaju zdravlje pacijenta.

Interes za probioticima propraćen je brojnim ispitivanjima koja su pokazala njihov pozitivan efekt na zdravlje, a posebno o njihovom pozitivnom delovanju na organizam tokom terapije antibioticima, jer su korisni za uspostavljanje narušene ravnoteže crevne mikroflore.

Da bi bili delotvorniji, korisno ih je uzeti jednom dnevno, s razmakom od najmanje tri sata, i to nakon antibiotika.

Svoju efikasnost pokazali su kod akutnih crevnih infekcija, kao što su virusni i bakterijski gastroenterokolitis. To je provereno mesto gde probiotik leči. Sa uspehom se primenjuje u prevenciji i terapiji dijareje uzrokovane davanjem antibiotika, posebno kod infekcije izazvane klostridijom dificile, najtežom komplikacijom uzimanja antibiotika.

Probiotici su uspešni i u terapiji sindroma nervoznog debelog creva, za koje se uzročnici precizno ne znaju. U svakom slučaju, uzimanje probiotika flabiona jedanput dnevno pokazalo se izuzetno efikasnim u lečenju 30 do 50 odsto obolelih od nervoznog creva.

Creva i imuni sistem

Inače, crevni trakt jedna je od najvažnijih graničnih površina između organizma i stranih materija koje u njega dospevaju. Čak 80 odsto ljudskog imunog sistema nalazi se u crevima, zbog čega je i važno da su ona zdrava. Probiotske bakterije su u stanju da iz creva potisnu štetne, a istovremeno stimulišu imune ćelije fagocite, zadužene za čišćenje patogenih mikroorganizama. Zato i ne treba da čudi što se probiotici "pakuju" na najrazličitije načine, a sve češće se nalaze i u pivu, vinu, napicima za sportiste, sirevima.

Bulardi® plus

-zaustavlja dijareju 
-sprečava pojavu dijareje 

Jedini koji može da se koristi i sa svim antibioticima.

Bulardi plus u rekordnom roku zaustavlja dijareju, normalizuje rad creva, ublažava simptome i skraćuje trajanje već postojećih dijareja!

 

Više o proizvodu možete pogledati OVDE

foto: Kai Vogel Pixabay
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno