Mali kreativac
13.06.2018.

Poigrajte se štapićima

Kad živa u termometru skoči nema slađeg osveženja od sladoleda, bilo da je u kornetu, na štapiću ili onaj veliki porodični, u kutiji. Svi su ukusni, ali se u sladoledu na štapiću najduže uživa. Prvo u slasti, a zatim u igri.
Čuvajte štapiće, jer od njih mogu da se naprave razne zanimljive igračkice.

Šareni avioni
Asociraju na putovanja i divne, daleke destinacije, a za njihovu izradu biće vam potrebni štapići od sladoleda, drvene štipaljke, tempere i makaze.

Prvo na štipaljku lepite štapiće na mestu za krila, a za propeler na repu koristite pola štapića koji ćete po potrebi malo oblikovati šmirglom. Kada se lepak dobro osuši, pređite na bojenje temperama. Za samo tridesetak minuta možete da napravite čitavu flotu.
Polećemo!

Balerinice
Male balerine napravićete vrlo lako. Pored štapića, trebaće vam flomasteri, korpice za mafine (najbolje one u boji ili sa šarama), žičica koju ćete koristiti za ruke i cvetić.
Korpicu za mafin probušite na sredini i kroz nju provucite štapić, pa pričvrstite lepkom. Gornji deo obojite i iscrtajte lice. Na vrh zalepite cvetić od papira. Na donjem delu iscrtajte liniju za noge i nacrtajte baletske cipelice. Na gornjem delu namotajte žičicu za ruke ili ih jednostvno iskrojte od tanjeg kartona i zalepite.

Kućica za ptice
Za nju će vam trebati malo više štapića, ali to za ljubitelje sladoleda neće biti problem!
Lepkom spajajte štapiće i ukrštajte ih kako biste dobili temelj kućice. Potom na uglovima zalepite po jedan štapić, a za krov takođe složite uspravno stapiće u red pa ih spojte sa dva koja su okrenuta u vodoravni položaj i zalepite.

Detaljno uputstvo za izradu korak po korak pogledajte u ovom videu.

YT video: tCraft

Životinjice
Štapiće složite jedan uz drugi i pričvrstite ih lepkom. Obojite u odgovarajuću nijansu pa samo dodajte njuškice od papira, brkove, oči, uši i nos, u zavisnosti od toga koju životinjicu želite da napravite.

foto: Monfocus-pixabay, deborahmiller56-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kuhinje i pribor 61/72579
Aparat za vodu sa funkcijama  61/72579
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Prazne pernice NS32473
3D Pernica prazna Air Force SC2212
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Alat set 61/72609
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.599,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno