Festival dojenja
03.04.2019.

Buduće mame, niste same

Da je Aleksandra Bogdanović znala nešto o dojenju i da je njena Dunja bila jedna od onih savršenih beba koje od prvog dana sisaju bez problema, ova mama iz Beograda ne bi ovih dana, uporedo sa spremanjem starije kćerke za malu maturu, organizovala Peti Avent festivala dojenja. Ona je, na sopstvenu žalost, deo one velike armije mladih žena koje su lepu stranu dojenja spoznale tek po rođenju drugog deteta, ali ona je i, na sreću brojnih trudnica, jedna od onih osoba koje umeju da nađu rešenje za svaki problem.

Zahvaljujući Aleksandri, prva sleva, u protekle tri godine više od 2.200 trudnica, koje su prošle kroz 28 radionica za podršku dojenju i četiri festivala dojenja, naučilo je kako da spremno dočeka prve sate i dane nakon porođaja s bebom u naručju. Ne, ona nije ekspert za dojenje, ali ume da okupi vodeće stručnjake koji će i ovog proleća, u četvrtak 18. aprila od 11 do 17 sati u Sportskom centru „Šumice“, odgovarati na pitanja, bodriti, savetovati, tešiti i podržavati sve trudnice koje se prijave za učešće na Petom Avent festivalu dojenja.

Sa budućim majkama, kao i prethodnih godina, družiće se dr Ljiljana Stanković, neonatolog u GAK „Narodni front“, koordinatorka Nacionalnog programa za podršku dojenju, porodičnoj i razvojnoj nezi novorođenčeta. Topla je, nežna i konkretna. Ozbiljan je stručnjak i ozbiljna žena koja stvari naziva pravim imenom, ali tako da je svi razumeju. Zna sve o bebama, dojenju u porodilištima, količini mleka koja je bebi potrebna u prvim satima i prvim danima života, lošim stranama mlečnih formula... Ne beži od pitanja, jer ima odgovore na svako.

Dr Stanković je jedna od učesnica zdravstvenog panela na kojem vas još očekuju ginekolog, stomatolog i nutricionista. Svako od njih ima brojne korisne savete koji će vam dobro doći tokom trudnoće, ali i nakon porođaja. Mimo zdravstvenog panela, u okviru dve jednočasovne radionice, sa budućim majkama družiće se Milena Popević, vršnjačka savetnica za dojenje. Ona će govoriti o nezi grudi, laktaciji, tipovima mleka, položajima za dojenje, ponudiće rešenja za svaki mogući problem, a spremila je i lutku za atraktivne demonstracije.

Za ovaj festival spremili smo i jednu novinu – jednosatni panel „Rosa vode“ o „dojenju na zahtev“ u koje spada i dojenje na javnom mestu. Osim stručnjaka – još jednog neonatologa i babice sa skoro tridesetogodišnjim iskustvom – sa trudnicama će se družiti i neke poznate i manje poznate mame. Njihova iskustva su, verujte, neverovatna i vredna vaše pažnje.
No, ne bismo da vam otkrijemo baš sve... Biće tu još iznenađenja i lepih poklona naših sponzora i izlagača, pa zato, drage trudnice, ne gubite vreme. Kliknite OVDE i prijavite se za učešće na Petom Avent festivalu dojenja. Vaša prijava nam je neophodna zbog ograničenog broja mesta.
Pokajaćete se samo ako ne dođete!

Foto: Dečji sajt, dreamstime_m_39113475-MitaStockimages

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno