Roditeljstvo
03.05.2017.

7 istina koje moraju znati mame dečaka

Dečaci su zaista sprecifilni, što mogu potvrditi sve mame koje ih odgajaju. Evo šta očekuje sve vas koji očekujete dečaka. 

1. Zaboravite na mir i tišinu
"Glasno ili glasnije", moto je većine dečaka. Čak i oni koji su po prirodi mirniji često "zaurlaju" snagom odraslog čovjeka, a vi se pitate gde su nestali vaši dragoceni trenuci tišine. Zamenili su ih jednako dragoceni, ali malo manje mirni trenuci.

2. Dečaci su šarmantni

Brzinom munje smotaće vas oko malog prsta i oprostićete mu sve nestašluke, čak i one zbog kojih bi realno trebalo nametnuti disciplinu. Dečaci su zahvaljujući svom urođenom šarmu sposobni u sekundi razoružati mame.

3. Osetljivi su
Naše patrijarhalno društvo nepravedno devojčice proglašava osetljivijima, a dečake snažnijima. Međutim, devojčice mogu biti jednako snažne kao i dečaci, a dečaci jednako osetljivi kao i devojčice te u tome nema ničeg loše.

4. Opsednuti su sa svim telesnim "pojavama"

Vetrovi, obavljanje nužde, podrigivanje - sve su to za dečake zabavne stvari pa se nemojte iznenaditi ako pokazuje veliko zanimanje za njih.

5. Zabrinjavajuće su neustrašivi

Popetće se na svako drvo i svaku penjalicu, zaviriti u svaku neistraženu rupu bez obzira na potencijalne opasnosti. Zato s njih skoro pa ne smete skinuti pogled.

6. Pod velikim su pritiskom

Društvo od njih očekuje da u svakom trenutku budu snažni, čvrsti, "mačo" i da skrivaju svoje emocije te ih ne pokazuju u "neprikladnim" trenucima. Zbog toga su često pod veliki pritiskom s kojim se ne znaju nositi.

7. Obožavaju praviti nered

Bez obzira na to jeste li u svom domu ili u parku, vaš mališan iskoristiće svaku priliku da napravi neki nered. Ne radi on to zlonamerno nego je nered obično rezultat njegove velike zaigranosti i želje da baš sve uhvati u svoje ruke, iako tu istu stvar verovatno neće vratiti na mesto.

foto: neuropedagogía, Pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Mar
2024
Porodični odnosi
18.
Mar
2024
Roditeljstvo
14.
Feb
2024
Trudnoća