Putovanje
24.05.2019.

Družite se u prirodi

Ako ništa niste isplanirali za predstojeći vikend, javite se klubu „Džepovi prirode“ iz Beograda ili klubu „Soko“ iz Pančeva koji organizuju Drugi festival prirode u Sokolovom gnezdu. Sokolovo gnezdo nalazi se u selu Kruševica, na Kruševičkom visu, 15 kilometara od Aranđelovca i Lazarevca, odakle se pruža veličanstven pogled na Rudnik, Ostrvicu, Valjevske planine, Avalu, Kosmaj, Bukulju i Venčac.

Subota 25. maj - Iz Pančeva se kreće u 7 h, ispred Doma omladine (Svetog Save 10), a iz Beograda u 7.30 iz Sarajevske ulice (ugao sa Drinskom). Ibarskom magistralom, preko Lazarevca, stiže se do sela Kruševica. Nakon upoznavanja sa istorijatom mesta pečice se kreće do eko-kampa Sokolovo gnezdo. Tu se pravi pauza za kafu i čaj, a zatim se pešači do Kruševičkog visa na 400 metara nadmorske visine.

Po povratku u kamp umorne pešake će dočekati pasulj iz kazana, a vreme nakon ručka rezervisano je za zanimljive radionice (boravak i snalaženje u prirodi, poligoni spretnosti za najmlađe, spuštanje niz koturaču, zip-lajn, slak-lajn). Povratak je zakazan za 18.30 h. U Beograd se stiže oko 20 h, a u Pančevo oko 20.30 h.
Iznos kotizacije –1.200 dinara. U cenu je uračunat prevoz, a ručak (posni pasulj, čorba od koprive i divlje nane) se doplaćuje 250 dinara

Detalje o dokumentaciji, opremi, ishrani i dodatne instrukcije potražite OVDE.
Prijave i uplate se primaju sredom u kafeu knjižare Delfi, (Resavska, SKC) od 16 do 18 h, a za sve dodatne informacije pozovite Branislava Makljenovića na 064/35-05-652 osnivača Kluba „Džepovi prirode“, pišite mu na klub.dzepoviprirode@gmail.com ili posetite Fejsbuk stranu klubdzepoviprirode. Pančevci treba da pozovu Branislava Rovčanina iz kluba „Soko“ na 064/27-60-539 ili da mu pišu na peksoko@yahoo.com

Foto: Džepovi prirode

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno