Bogata Cezar salata

Potrebno je
1 glavica zelene salate, ½ kg pilećih prsa, 200 g krutona (prepečenih kockica hleba), 100 g majoneza ili tartar sosa, maslinovo ulje, so, biber, sok 1 limuna, 100 g parmezana

Priprema
Belo meso isecite na šnicle srednje debljine, posolite, pobiberite, prelijte sa malo ulja i stavite ih da se griluju na roštilju ili gril tiganju. Dok se meso peče zelenu salatu dobro operite, osušite i iseckajte na tračice, pa je prelijte limunovim sokom. Salatu rasporedite po tanjirima, preko nje stavite vruće meso isečeno na sitne komade, prelijte maslinovim uljem i majonezom, posolite i pobiberite, dodajte krutone i pospite grubo rendanim parmezanom.
Poslužite odmah, dok je meso toplo.

Foto: Pixabay

Rolat sa jagodama

Potrebno je
Za koru: 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, ½ kesice praška za pecivo; Za krem: ½ kg neslanog krem sira, 500 ml umućenog šlag-krema, 150 g prah-šećera, 200-300 g jagoda

Priprema
Mikserom umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer, pa mutite dok se on ne rastopi. Dodajte žumanca, izmešajte lagano, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa ponovo lagano izmešajte. U veći pleh stavite pek-papir, sipajte smesu i na 180 stepeni Celzijusa pecite koru dok ne porumeni. Pečenu koru stavite dok je vruća na mokru i čistu kuhinjsku krpu, lagano je urolajte i ostavite da se ohladi. U međuvremenu u doboljoj posudi mikserom izmešajte sir, šećer i šlag, a zatim dodajte 200 g opranih, osušenih i iseckanih jagoda. Fil ravnomerno rasporedite po kori koju ste pažljivo odmotali i izvadili iz krpe, a zatim je ponovo urolajte i ostavite da odstoji u frižideru barem sat vremena.
Rolat pre služenja možete da ukrasite šlagom i jagodama ili da ga pospete prah-šećerom.
Savet plus: Umesto jagoda možete da koristite bilo koje bobičasto voće.

Foto: Pixabay