Festival dojenja
19.05.2017.

Festival dojenja kao podrška mamama na njihovom putu dojenja


Puno pozitivne energije, želje budućih mama da doje svoje mališane, kao i korisnih saveta, stručna i iskustvena edukacija obeležili su prvi Festival dojenja u Srbiji.
Preko 360 rijavljenih trudnica i mama, po neka beba i baka, puno izlagača proizvođača bebi opreme, pokloni za trudnice ulepšali su sadržaje programa koji je 5 sati trajao u Poslovno-sportskom centru "Šumice".
Bilo nam je lepo, radovali smo se svakom osmehu, po nekom tati koji nas je obradovao svojim prisustvom. Uživali smo u druženju sa ambasadrokom Bojanom Barović i njenim suprugom Nikolom Rokvićem koji je iz svog ugla pružio podršku i mamama i tatama.

Nas organizatore raduje svaka mama koja se sprema za dolazak svoje bebe kroz brojne edukacije, pogotovo kada je u pitanju uspešno dojenje. Tu je Tereza Kiš Miljković da im da podršku iz ugla Vršnjačke savetnice. Tu je i endokrinolog Dr Marija Miletić koja sa naučnog aspekta ističe značaj dojenja.
Neda Pitulić, dizajner enterijera posavetovala nas je kako da uredimo bebinu sobu i pozvala sve mame na druženje u radionicama na Vračaru.
Uspešno dojenje obično prati i Avent sa svojim modelima pumpica. Pomoć od samog početka, sigurnost i oslonac svim mamama, naročito u prvim danima laktacije. 

Bio save, nemačka banka matičnih ćelija obradovala je mame poklonima, kao i super popustom prilikom sklapanja ugovora.
Dunav osiguranje sa projektom "Naše dete" podržalo je mame na njihovom putu osiguranja budućnosti svoje dece.
Prve bebine dane prate i grčevi,a kasnije i nicanje zubića, te je Marija Krivačić, predstavnik Alpen Pharme upoznala buduće mame s Dentokindom i Coolikindom.
Festival je održan uz podršku Halo bebe, a pod pokroviteljstvom Opštine Voždovac.
Dr Tanja Belić, stomatolog Doma zdravlja Voždovac ukazala je na značaj preventive zuba i majki i dece u toku dojenja.

Na kraju programa punog zanimljivih sadržaja u atrijumu centra obradovali smo trudnice brojnim poklonima naših sponzora.
Sve one su imale prilike da se upoznaju i sa našim izlagačima i uživaju u njihovim proizvodima.
Zahvaljujući Jub bojama obeležili smo i prvu klupu za dojenje i skrenuli pažnju da su sve klupe u svim parkovima u Srbiji baš one koje su i namenjene za dojenje i da je bitno da ovim festivalom podižemo svest o značaju dojenja i značaju dojenja  na javnom mestu.
Mi već naredno druženje planiramo za jesen kada očekujemo da nam se pridruži još više trudnica i budućih tata.
Do tada svakog meseca pružamo podršku budućim mamama putem besplatnih radionica na Vračaru.
Više o festivalu USKORO!





 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno