Školarci
28.05.2018.

Najbolje su žurke u prirodi

Već 23 godine poslednja subota u maju rezervisana je za "Zmajadu", manifestaciju koju organizuju "Prijatelji dece Voždovca, u kojoj uživaju klinci iz celog Beograda, ali i njihovi roditelji. Neki od njih bi, samo kad bi im propozicije to dozvoljavale, rado učestvovali u takmičarskom puštanju zmajeva, ali ne mogu, pa im preostaje samo da bodre svoju decu.

Tako je bilo godinama, sve do sada, kada je uporedo sa "Zmajadom" organizovan i prvi Festival za svakog đaka, sa obiljem sadržaja, pa su roditelji mogli da se upoznaju sa ponudom rančeva za školu, školama engleskog jezika, programiranja i korektivne gimnastike, ali i da dobiju savete nutricioniste i fizioterapeuta. Deca su se za to vreme, dok su se roditelji edukovali, sjajno zabavljala. Šta bi drugo.

Poseta je, tvrde upućeni, bila bolja nego ikad i to zbog Festivala i novih sadržaja koje je Dečji sajt osmislio i organizovao za roditelje svih školaraca, a posebno onih koji su se ove godine upisali u prvi razred. Svima njima, pokazalo se, bilo je dragoceno druženje sa nutricionistkinjom Jovanom Sreić Ferlugom, koja je delila savete o zdravoj užini i izbalansiranoj ishrani, ali i sa fizioterapeutima čiji će im saveti olakšati odabir i kupovinu rančeva za školu.

Dok su mame i tate razgovarale sa stručnjacima, klinci su uživali u edukativnim i zabavnim sadržajima koji su za njih organizovani u okviru Festivala za svakog đaka. Tiskali su se ispred stolova na kojima su održavane IT radionice, pravili čuda od plastelina, bojili peskom, igrali školice i iks-oks na terenu za mali fudbal.

Tridesetoro dece, koja su se prva prijavila za čas orijentiringa, prokrstarilo je velikim parkom u Šumicama i pokazalo zavidno umeće u snalaženju, baš kao što su njihovi vršnjaci na času engleskog u Edukativnom centru „Mayflower“ pokazali zavidno znanje stranih jezika.

Posebno oduševljenje izazvalo je puštanje 23 goluba, po jedan za svaku "Zmajadu", koji su najavili početak ovogodišnje manifestacije, kao i ples malih balerina. Njihovu fotografiju nemamo, ali očekujemo da nam verujete na reč kad kažemo da su bile čudesne i preslatke!

Odmah nakon golubova, nebo iznad Šumica prekrili su zmajevi, sve lepši od lepšeg. Jedni su leteli baš visoko, visoko, drugi su leteli baš dugo, a bilo je i onih koji su ostali u krošnjama drveća. Za najbolje je Dečji sajt spremio vredne nagrade, rančeve i vaučere za pozorište "Duško Radović", a za sve ostale balone i dobru zabavu.

Verujemo da će nas dogodine biti još više i da će roditelji nekih budućih prvaka, ali i svih ostalih đaka, doći da uživaju u "Zmajadi", ali i u kvalitetnim sadržajima koje će za njih pripremiti Dečji sajt. Osim škola jezika, programiranja i korektivne gimnastike, saveta fizioterapeuta i nutricionista, bogate ponude školskih rančeva, biće mnogo drugih kreativnih i edukativnih sadržaja. Zajedno ćemo uživati u prirodi, boravku na otvorenom, u druženju na čistom vazduhu, a najviše u smehu razdragane dece. 

Inače, kruna subotnjeg druženja bila je velika žurka u peni. Da su deca očarana skakanjem po peni za gašenje požara, koju su i ove godine obezbedili pripadnici Vatrogasne jedinice MUP, znali smo i do sada, ali da tome neće moći da odole ni mnogi odrasli, nismo ni sanjali. Ko bi ih krivio - dobru zabavu niko ne propušta.

Foto:decjisajt.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci