Školarci
17.01.2018.

Osmaci, stigle zbirke

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu od ju;e mogu da se kupe u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, drugim knjižarama širom Srbije i pouzećem. Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka – jedna petina je nova u odnosu na lane i svi su raspoređeni na osnovni, srednji i napredni nivo, a na kraju svake publikacije nalaze se rešenja.

Komplet od tri zbirke, koje su štampane i na jezicima nacionalnih manjina, košta 670 dinara, zbirka za srpski tj. maternji jezik 300, za matematiku 190, a za kombinovani test 180 dinara. Zahvaljujući njima osmaci će moći bolje provere znanje pre konačnog izlaska na završni ispit u junu.
Inače, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i „Prosvetni pregled“ izašli su u susret željama učenika i nastavnika i objavili 14 zbirki testova sa prethodnih završnih ispita iz maternjeg jezika i matematike.

Osnovna funkcija ovih zbirki je da približi učenicima model testa koji će biti na završnom ispitu. Oni će moći da provere svoje znanje i da samostalno rešavaju zadatke u samoj zbirci u kojoj postoji predviđen prostor za vežbanje. Na kraju ovih publikacija nalaze se i detaljno prikazana rešenja zadataka na osnovu kojih učenici mogu da steknu uvid u sopstvenu uspešnost, prate napredovanje i da se upoznaju sa načinom na koji se zadaci boduju na testu.

Zbirke iz srpskog jezika sadrže 11 testova koji su korišćeni na prethodnim završnim ispitima, dok zbirke na jezicima nacionalnih manjina sadrže po 10 testova. Zbirke iz matematike sadrže po 12 testova sa prethodnih završnih ispita. Svaki test sadrži po 20 zadataka, što znači da u zbirkama imate između 200 i 240 zadataka.
Prodaju se u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, „Zavoda za udžbenike“, „Službenog glasnika“ i u knjižarskoj mreži širom Srbije, mogu da se poruče i preko škola, a svaka košta 200 dinara.

Foto: schoolup.org, whooosreading.org, trivia.id

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci