Školarci
22.09.2014.

TAKMIČENJE ZA PREDUZIMLJIVE SREDNJOŠKOLCE

Pozivamo vas da ispratite Nacionalno finale Poslovnog izazova – takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama - koje će biti održano od 24. do 25. septembra.

Nacionalno takmičenje će okupiti 60 učenika iz 43 srednje škole u Srbiji koji su se plasirali u finale na regionalnim takmičenjima organizovanim u Beogradu, Leskovcu, Novom Sadu i Čač​ku. Prvog dana takmičenja, finalistima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će drugog dana predstaviti članovima žirija i publici.



“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Razvijanjem veština na inovativan način, učenici unapređuju svoj preduzetnički duh i povećavaju mogućnosti za zapošljavanje.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije, a finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i kompanija KPMG.  

foto: www.facebook.com/dostignucamladihusrbiji
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci