Problematično ponašanje
13.04.2022.

Suzbijte im agresiju

U nameri da zabave i animiraju kupce i posetioce, uprave tržnih centara, vlasnici pojedinih igraonica, organizatori raznih manifestacija i izlagači na sajmovima već godinama angažuju učenike i studente da šetaju i đuskaju kostimirani u maskote svojih brendova ili popularne junake iz crtaća. Većina dece oduševljeno prilazi velikim „kucama“, „zekama“, „tubama paste za zube“ i „bocama kečapa“, sa željom da se slikaju, da „bace pet“ i da razmene koju reč, ali ima i onih kod kojih maskote bude agresiju.

Otkud agresija kod dece?

 Već godinama radim kao maskota na dečjim sajmovima i raznim manifestacijama na kojima se okupljaju desetine i stotine mališana, i odgovorno tvrdim da su deca sve agresivnija. Od januara do danas sam dobio više „batina“ nego za ceo život, a najgore od svega je što im ne mogu ništa. Nisu deca kriva već njihovi roditelji koji gledaju dok me njihova  osmogodišnja ćerka i petogodišnji sin šutiraju u cevanicu 10 minuta bez prestanka – priča Vladislav (24), student mašinstva iz Beograda.

Da većina dece i roditelja sa kojima se sreće nije divna i prijatna on bi, kaže, okačio svoj kostim na klin i spremio preostala dva ispita, koliko ga deli od diplome fakulteta.
– Te divne devojčice i dečaci koji mi prilaze sa osmehom i željom da se zagrlimo, da ih uzmem u naručje i podignem, da me poljube jedino su što mi, pored pristijne dnevnice, ne da odustanem. Ima zaista divnih ljudi koji su divno vaspitali decu i milih, radoznalih, neiskvarenih klinaca, ali ovi drugi su mi misterija – ističe ovaj mladić.

– Gledao sam kako mog „kolegu“, velikog belog zeku, trojica sedmogodišnjaka istovremeno guraju i udaraju s leđa u nameri da ga obore. Mame od tih malih antihrista se smeju, jedan tata viče „udri“, a zeka se jedva drži na nogama u onom glomaznom kostimu kroz koji jedva da išta vidi – kaže Vladislav i dodaje da će, čim bude imao vremena, da nađe nekog dobrog psihologa koji će moći da mu objasni šta se to desilo pa su deca postala agresivna, a roditelji nezainteresovani za to šta njihovi „anđelčići“ rade.
Ne znamo šta će mu psiholog reći, ali znamo da nije do dece. Do roditelja je!

Foto:cal-gao-unsplash,leqi-wang-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lutke 19852
NOVO! Barbie astronaut set uz koji ćete istražiti različite aspekte povezanih karijera ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.459,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kostim lava za decu uzrasta od 8-12 godina dostupna je u dve veličine.  Mekani udo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.690,00 RSD
Veličina
140cm
164cm

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

23.
Feb
2024
Problematično ponašanje
07.
Aug
2023
Problematično ponašanje
24.
Apr
2023
Problematično ponašanje