Bebe
11.02.2017.

Kako da smirite bebu koja plače?

Muzika ima neverovatno dejstvo na decu, umiruje im nervni sistem. Ipak, nemojte se ograničiti samo na balade, već pokušajte sa svim žanrovima

Za novopečene roditelje, plač bebe je izazov prvih nekoliko meseci. Da biste umirili bebu i mirne glave razmislili šta joj je potrebno, pedijatri širom sveta uče roditelje sledećim trikovima.

– Levom šakom nežno obuhvatite vrat bebe, tako da brada bude naslonjena na deo između palca i kažiprsta, a desnu šaku stavite ispod guze. Kako ne biste ispustili dete, nagnite ga na levu stranu, pod uglom od 45 stepeni. Zatim ruke pomerajte levo i desno, praveći male krugove.

– Stavite bebu u kolevku ili na krilo, pa je polako ljuškajte, jer to opušta mišiće i usporava puls. Istovremeno joj prikrijte šakama uši na sekundu, dve, a dok ih sklanjate izgovarajte šššššššš, pa će se dete skoncentrisati na taj zvuk i prestati da plače.

– Muzika ima neverovatno dejstvo na decu, umiruje im nervni sistem. Ipak, nemojte se ograničiti samo na balade, već pokušajte sa svim žanrovima, od klasične muzike i džeza, preko roka i “teškog” zvuka, sve dok ne nađete pesmu koja smiruje.

– Pogasite svetla i spustite roletne. Stavite bebu u krevetac, blago je ljuljajte i ostavite da leži dok se ne umiri. Novorođenčad su navikla na tišinu i mrak u maminom stomaku, pa svetlo i zvuci iz okruženja mogu da ih stimulišu više nego što je potrebno.

foto: Edúkame
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno